Zeven bedrijven uit Overijssel in KvK Innovatie top-100

Zeven bedrijven  uit Overijssel in  KvK Innovatie top-100

Het Enschedese bedrijf 4Silence maakt door middel van zijn ‘lage’ en zeer effectieve geluidswallen een slimme bijdrage aan efficiëntere en duurzamere gemeenschappen. De onderneming draagt dus een steentje bij aan een betere wereld, en is daarnaast erg succesvol geworden door hun duurzame oplossing. 

Het bedrijf is zo gegroeid dat het is verhuisd naar Technology Base, waar het meer dan 200m2 tot zijn beschikking heeft. Het succes werd dit jaar ook nog eens bekroond met een plaats in de KVK Innovatie Top 100. Op 25 september wordt de uitslag bekendgemaakt. 

De producten van 4Silence richten zich op het reduceren van geluidshinder door auto’s en treinen. Het innoverende aan de geluidswallen van 4Silence zit ‘ m in het feit dat ze de geluidsgolven afbuigen in plaats van alleen tegenhouden, zoals het geval is bij traditionele geluidswallen. 

De WHISwall geluidswallen van 4Silence bestaan uit betonnen constructies met een metalen bak erop. In de metalen constructie zitten gebogen gleuven van verschillende dieptes. “Door deze ruimtes worden de geluidsgolven afgebogen naar boven. De luchtmoleculen komen daar in botsing en volgen de weg van de minste weerstand en dat is omhoog”, legt directeur Eric de Vries uit.

Overijssel heeft, naast 4Silence, nog zes kandidaten die kans maken op een prijs. Dat zijn 20face (gezichtsherkenning), GoAlgorilla (open scource online community), iCologic (eindgebruiker bouwt eigen applicatie), Kidzstore (milieuvriendelijke luier), Medical Precision (pijnloze marketingstunten voor radiotherapie) en Yalp (Memo activity zone), zo meldt Twente.com.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!