Wethouder Gerrits zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel KPN NetwerkNL in Hengelo

Wethouder Gerrits zet eerste schop in de grond voor aanleg glasvezel KPN NetwerkNL in Hengelo

KPN NetwerkNL start deze week in Hengelo met de graafwerkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk. Op 26 augustus heeft wethouder Gerard Gerrits, samen met KPN regiodirecteur Jeroen van der Jagt, het officiële startsein gegeven door de eerste meters te graven.

Eerste schop in de grond door wethouder

De graafwerkzaamheden zijn officieel gestart. Vanaf nu legt KPN NetwerkNL het glasvezelnetwerk straat voor straat aan. “Met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Hengelo zetten we de eerste stappen in het behalen van onze ambities om 1,2 miljoen huishoudens in Nederland van glasvezel te voorzien”,  aldus Jeroen van der Jagt, regiodirecteur KPN. Wethouder Gerrits: “Het is enorm belangrijk dat er overal in Hengelo een betrouwbaar netwerk is met voldoende capaciteit. Glasvezel biedt daarin goede mogelijkheden voor de toekomst. Vandaag is het startsein gegeven voor een nog betere (digitale) bereikbare toekomst.”

Inwoners worden geïnformeerd

Zodra de werkzaamheden in een straat starten, informeert KPN NetwerkNL de inwoners enkele dagen van te voren. De graafwerkzaamheden duren in principe niet langer dan drie dagen. Woningen blijven gedurende werkzaamheden te allen tijde bereikbaar via loopplanken. KPN NetwerkNL wil de overlast voor aanwonenden en weggebruikers zoveel mogelijk beperken. Na het starten van de werkzaamheden ’s ochtends is het de bedoeling om de opgebroken straten ’s avonds weer te dichten. Bij het aanleggen van glasvezel is het helaas niet te voorkomen dat recent aangelegde straten en voetpaden weer opgebroken moeten worden.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!