Wessels Rijssen bezig met groot bouwproject in Utrecht

Wessels Rijssen bezig met groot bouwproject in Utrecht

Bouwbedrijf Wessels Rijssen en Koopmans Bouwgroep zijn momenteel bezig met een groot bouwproject in Utrecht dat 488 appartementen omvat, bedoeld voor studenten en starters op de woningmarkt. De twee bedrijven hebben hiertoe gezamenlijk ‘Gerbrandystraat 20 BV’ opgericht. 

Deze naam is niet toevallig gekozen. Een aantal van de woningen wordt in de Gerbrandystraat gesitueerd en is inmiddels ten dele toe aan de afwerking. Het project omvat het slopen van een bestaand gebouw waarbij de kelder gehandhaafd blijft. Op het perceel worden drie bouwblokken gerealiseerd die door middel van een centrale buitenruimte op de verdieping verbonden zullen worden met elkaar. 

De 488 appartementen worden verspreid over drie gebouwen. Een ervan is een woontoren in de vorm van een ‘V’ met 19 woonlagen. Hierin komen 205 woningen. Bij andere twee gebouwen gaat het respectievelijk om één langs de spoorlijn met 200 studentenwoningen (zeven bouwlagen) en het andere complex langs de Gerbrandystraat van vijf woonlagen, waarin 82 woningen worden gerealiseerd.

Afbeelding: een deel van het project met in totaal 488 appartementen.

Bouwblok A omvat 205 huurappartementen en telt 19 bouwlagen. Hier liggen inmiddels de begane grondvloeren en wordt gestart

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!