‘Weg met de cv. Op naar een e-portfolio’, volgens Libereaux

‘Weg met de cv. Op naar een e-portfolio’, volgens Libereaux

Een diploma behalen is leuk en belangrijk, maar het is een standaarddocument, een begin. We zouden meer naar vaardigheden, skills, van mensen moeten kijken. Die competenties zet je in een e-portfolio en hou je zelf bij. De aloude cv is passé. Je voegt er iets aan toe als je iets hebt bijgeleerd via een cursus bijvoorbeeld. 

Dat zegt Raymond Steenkamp van het bedrijf  Libereaux, gespecialiseerd in advies-en leertrajecten. De cv opzij schuiven, het is nogal wat. ‘Ja, soms voel ik me ook wel een Don Quichotte, vechtend tegen windmolens. Maar je ziet nu langzaam maar zeker wel een kentering. Anderen zien ook het nut van een totaal aan vaardigheden in. Veel van ons werk dat we nu doen verandert. Daar moet je in meegaan. Je moet je blijven ontwikkelen. Naar mijn idee krijgen we een skills-gerichte arbeidsmarkt’, meent Steenkamp. 
Met een e-Portfolio (ditkanik.nu) aanpak, licht hij toe, geef je medewerkers als individu inzicht in hun eigen ervaring, capaciteiten en ontwikkelbehoefte. Het dashboard geeft je vervolgens inzicht in de ontwikkelbehoefte van de gehele organisatie. Maar: hoe ga je hier als organisatie nou concreet mee aan de slag? Een Strategisch ontwikkelplan (SOP) brengt de ontwikkel- en opleidingsnoodzaak van de organisatie in kaart en koppelt hier passende ontwikkelvormen aan.
De e-portfolio is ontwikkeld met het achterliggende idee dat professionals zelf verantwoordelijk zijn voor hun loopbaan. Zíj bepalen wat ze in hun portfolio verzamelen en zíj bepalen met wie, wanneer en welk deel van hun portfolio ze delen. ‘Een bedrijf moet klein beginnen met medewerkers extra vaardigheden bij te brengen. Op zo’n manier dat iemand het logisch gaat vinden dat hij/zij zich ontwikkelt. Het zegt veel over organisaties als ze hun mensen niet stimuleren om zich te verrijken met kennis. Zo houd je je mensen niet duurzaam inzetbaar. En dat is toch echt wel de bedoeling’, zegt hij. 

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!