Voltooiing snelfietsroute Twente verder uit beeld

Voltooiing snelfietsroute Twente verder uit beeld

Naar je werk fietsen is leuk, vooral als je dat op een supersnelle e-bike wilt doen, maar dan moeten er wel voldoende fietspaden liggen om dat te kunnen doen. En daar zit ‘m de kneep. Het eerste deel van een fietssnelweg tussen Oldenzaal en Enschede – ruim 12 kilometer lang – is klaar (foto Tubantia), maar het tweede part – bij Enschede – niet. Dat moet veranderen, vindt GroenLinks in Provinciale Staten.

Enschede is niet van plan het aansluitende traject vanaf Oldenzaal eerder aan te leggen dan 2022. Gezien de financiële problemen waarin Enschede verkeert is het zelfs waarschijnlijk dat het jaartal 2025 in beeld komt om de fietsroute te voltooien. 

Volgens GroenLinks wordt in het coalitieprogramma gesteld dat schone vervoermiddelen een steeds belangrijkere rol moeten krijgen in het woon-werkverkeer. Daar past de fiets prima bij, aldus de partij. ‘Dan moeten degenen die zich op een milieuvriendelijke manier willen verplaatsen ook gefaciliteerd worden via een goede verbinding’, aldus GroenLinks. 

Gesteld wordt dat gekeken moet worden of er aanvullende gelden zijn te vinden die het fietstraject kunnen voltooien, eerder dan nu de bedoeling is in ieder geval. Via Twente Mobiel wordt fietsen naar en van het werk gestimuleerd via een financiële injectie voor nieuwe deelnemers.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!