Van Tellingen: ‘Vertrek Hudson’s Bay biedt ruimte voor V&D 2.0’

Van Tellingen: ‘Vertrek Hudson’s  Bay biedt ruimte voor V&D 2.0’

De binnenkort leegstaande panden van Hudson’s Bay in Zwolle en Enschede (en in 13 andere Nederlandse gemeenten) bieden een mooie kans om V&D te herintroduceren bij de Nederlandse consument. Een groot deel van onze bevolking is op zoek naar een V&D, een V&D 2.0, zeg maar. Een fysiek warenhuis heeft de toekomst in ons land.

Dat zei Hans van Tellingen, winkelcentrumonderzoeker bij Strabo, specialist van vastgoedinformatie, bij BNR Nieuwsradio. Hudson’s Bay heeft aangekondigd Nederland te zullen verlaten, na er slechts twee jaar geweest te zijn, wegens erg tegenvallende resultaten. Op de foto (van RTV oost) Hudson’s Bay in Enschede.

Dat hoeft geen ramp te zijn, volgens Van Tellingen. ‘Het biedt een kans voor V&D, voor een warenhuis dat in aanbod gaat zitten tussen de Hema en de Bijenkorf. Ik denk dan meteen aan ondernemer Roland Kahn die een paar jaar geleden op het laatste moment afzag van een overname van V&D, de merkrechten ervan bezit en er is ook een webshop. Ziet hij daar, al dan niet in samenwerking met anderen,vanaf, dan zie ik mogelijkheden voor bol.com of Wehkamp.’ Kahn gaf in dezelfde uitzending aan de suggestie Van Tellingen – een V&D nieuwe stijl – te zullen overwegen.

Dat een bol.com of een Wehkamp in een winkelcentrum moet gaan zitten, doet vreemd aan in het licht van sombere geluiden over centra die langzaam maar zeker leeglopen, door de aanhoudende concurrentie van webshops. Zit er dan wel toekomst in winkelcentra? ‘De situatie is niet zo somber als vaak gedacht’, aldus Van Tellingen. Volgens hem heeft de retailsector het eerste half jaar van 2019 een groei van twee procent laten zien. Bovendien heeft webshop CoolBlue inmiddels ook fysieke winkels, gaf hij aan, dus waarom andere online winkels niet?

Zwolle en Enschede noemde Van Tellingen als steden die het met hun winkelcentra heel goed doen, Hengelo en Oldenzaal liggen aan het infuus. Daar zijn saneringen onvermijdelijk, meent hij. 

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!