Twentse ambulance voorbeeld voor heel Europa

Twentse ambulance voorbeeld voor heel Europa

Ambulance Oost beschikt over een hypermoderne ambulance, waar in heel Europa belangstelling voor bestaat. De wensen voor een auto die aan alle moderne moet voldoen, zijn door een Duitse fabrikant verwerkt tot een innovatief ‘spoedvoertuig’, zoals de ambulancedienst het noemt. 

Ambulance Oost is de ambulancedienst voor Twente. Het verzorgingsgebied omvat 15 gemeenten, samen goed voor circa 650.00 inwoners. Met circa 240 medewerkers en 23 moderne ambulances wordt een professionele ambulancezorg gegarandeerd en dienstverlening voor meer dan 37.000 patiënten per jaar.

Er is volop meegedacht over de nieuwe ambulancevoertuigen. Verpleegkundigen, chauffeurs, ICT-ers en ontwikkelaars van ambulancebouwer Miesen uit Bonn hebben samen een nieuw voertuig op de markt gebracht. De ambulance moest handiger, ergonomischer, lichter, gebruiksvriendelijker en toegankelijker zijn. En de auto moest natuurlijk wel gewoon snel, soepel en veilig kunnen rijden. Als tijd telt en goede zorg noodzakelijk is, kan het vervoermiddel met de juiste uitrusting misschien wel het verschil maken, is de gedachte hierachter. 

De ambulance, genaamd Ambu2017, is het resultaat van een samenwerking tussen een speciale commissie van Ambulance Oost en Miesen. Inmiddels rijden er 12 rond in Twente en volgen er dit jaar nog 11. In overig Nederland, Duitsland, Zwitsersland, Denemarken en Zweden zijn de ideeën van Ambulance Oost al overgenomen. De nieuwe ambulance is zeer populair. En hoewel in elk land de spoedzorg anders geregeld is, wordt overal alles in staat gesteld om levens te redden. 

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!