‘Twente kan als eerste uit crisis komen’

‘Twente kan als eerste uit crisis komen’

We zitten midden in de geschiedenis en daarom moeten we ook maar geschiedenis schrijven. Wij, als Twente, kunnen als eerste, slimste en beste uit deze corona-crisis komen. We hebben er de mensen en bedrijven voor en we hebben noaberschap. 

Dat zegt burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, en tevens lid van het dagelijks bestuur van de Twente Board. In die hoedanigheid heeft hij een videoboodschap gelanceerd. ‘Wat betreft dat als beste uit deze crisis komen: dat is belangrijk, omdat we op die manier de economische schade kunnen beperken. Want die schade is enorm. We hebben het nu vooral over de medische resultaten, terecht, maar het financiële aspect is bijzonder ingrijpend’, aldus Van Veldhuizen.

Hij hoopt dat we het virus langzaam maar zeker onder controle krijgen. ‘Het mooiste is dat we het niet overal hoeven te bestrijden, maar dat het ergens in een hoekje zit. Dan hebben we letterlijk de ruimte om ons te kunnen bewegen in de anderhalvemetermaatschappij.’

Hij denkt overigens dat we voorlopig nog niet van het coronavirus af zijn. ‘Dat zal zeker nog anderhalf jaar onder ons zijn. Pas dan, denk ik, is er een vaccin beschikbaar dat massaal kan worden geproduceerd.’ Tot die tijd gaan we een historische tijd tegemoet, gaat hij verder, een periode waarin van velen een groot offer wordt gevraagd. 

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!