Solarauto RED E: Nieuwe zonnecellen gunstig voor aerodynamica

Solarauto RED E: Nieuwe zonnecellen gunstig voor aerodynamica

Vorige week testte Solar Team Twente de aerodynamische eigenschappen van nieuwe zonneauto RED E in de windtunnel van German-Dutch Wind Tunnels (DNW) in Marknesse. De resultaten zijn net als voorgaande zonneauto verrassend goed. De luchtweerstand van zonneauto RED E komt overeen met dat van een colablikje.

Tijdens de autopresentatie van de nieuwste zonneauto sprak Solar Team Twente de verwachting al uit: zonneauto RED E zou een vergelijkbare luchtweerstand als dat van klein colablikje hebben. De resultaten uit de windtunnel bevestigen deze verwachting.

De zonneauto ondergaat hiermee zelfs nog minder weerstand dan de zonneauto RED Shift van vorige editie. Dit komt voor een groot deel door de compacte vorm van de zonneauto. De keuze voor galliumarsenide zonnecellen, die voornamelijk in de ruimtevaart worden gebruikt, zorgt ervoor de RED E de kleinste zonneauto van Solar Team Twente is. Dit heeft een grote en zeer voordelige invloed op de aerodynamica van de auto. 

Op 13 oktober 2019 staat Solar Team Twente aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge, dé prestigieuze race voor auto’s die rijden op zonne-energie. Samen met meer dan vijftig andere internationale deelnemers rijdt het Twentse solarteam ruim 3000 kilometer dwars door de outback van Australië met zonneauto RED E. De race kent drie verschillende klassen. Solar Team Twente doet mee met de Challenger Class, de Formule 1 klasse voor zonneauto’s.

Solar Team Twente bestaat uit 19 studenten van Hogeschool Saxion en Universiteit Twente. Naast de studenten bestaat het solarteam uit het sterke netwerk van meer dan 150 partners. Samen beoefent het solarteam topsport en bouwt het de meest efficiënte zonneauto ter wereld. Het team gelooft in het motto “Challenge triggers innovation”. Daarom neemt Solar Team Twente deel aan de Bridgestone World Solar Challenge. Enerzijds met het doel om de race te winnen en anderzijds om aandacht te creëren voor de mogelijkheden van zonne-energie.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!