Sheltersuit genomineerde Ignite Award

Sheltersuit genomineerde Ignite Award

De Sheltersuit Factory uit Enschede – die wind- en waterdichte jassen maakt voor mensen die op straat leven, de jassen kunnen gebruikt worden als slaapzak – maakt kans op de Ignite Award. Deze prijs van 5.000 euro helpt startende ondernemers met een sociaal doel. De uitreiking is 7 november.

De Sheltersuit Factory (zie foto, de initiatiefnemers) verwerkt zoveel mogelijk restmateriaal tot Sheltersuits en andere textiele producten. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, in het bijzonder mensen met een migratie achtergrond. Zij doen werkervaring op, verkrijgen scholing en vergroten hun sociale netwerk. De andere genom8neerde is overigens Square 11, een online jongerenplatform.

De Stichting Sheltersuit heeft de Sheltersuit Factory opgericht, een sociale kledingfabriek waar mode met een verantwoordelijke bedrijfsethiek wordt gemaakt.Deze uitbreiding van de Sheltersuit organisatie komt na een verhuizing van de stichting naar een grotere locatie bij de Spinnerij Oosterveld in Enschede.

Naast de bestaande productie van Sheltersuits voor mensen zonder onderdak, richt de Sheltersuit Factory zich op de productie van confectie in opdracht van derde partijen, zoals maatkleding, tassen en relatiegeschenken. ‘Modeontwerpers, bedrijven en andere organisaties kunnen nu hun confectie-items door Sheltersuit Factory laten produceren. Met deze uitbreiding worden onze activiteiten verbreed en de bedrijvigheid binnen de organisatie vergroot’, zegt Frederik Frankenhuis, Bestuurslid Sheltersuit.

Sinds haar oprichting heeft de Sheltersuit Factory al voor verschillende cliënten confectieopdrachten uitgevoerd, waaronder: Nederlandse Reisopera, ROC van Twente, Gemeente Enschede, Rijkswaterstaat en het Enschedese bedrijf Robitex.De opbrengst van de Sheltersuit Fabriek helpen bij de productie van de bekende Sheltersuits, die worden uitgedeeld aan mensen zonder onderdak in verschillende landen.

‘Een enorm voordeel van de Sheltersuit Factory is dat de productie van kleding plaatsvindt in Nederland waar er eerlijke en goede werkomstandigheden zijn’, aldus Bas Timmer, modeontwerper en oprichter van Stichting Sheltersuit.

Met een uniek sociaal project in samenwerking met overheidsinstanties, bedrijven en andere organisaties werken er in de Sheltersuit Factory naast confectie professionals die gevlucht zijn uit oorlogsgebieden ook stagiaires, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de banenmarkt.De werkende vluchtelingen worden door Stichting Sheltersuit geholpen bij hun integratie in Nederland door steun bij het leren van de Nederlandse taal en hun kennismaking van de Nederlandse cultuur. Foto: initiatiefnemers Bas Timmer en Frederik Frankenhuis.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!