Renze Huitema: ‘In Twente evenveel kansen op carrière’

Renze Huitema: ‘In Twente evenveel kansen op carrière’

Renze Huitema, IT-gerelateerde business intelligence consultant bij Victa in Hengelo weet het nu zeker: in Twente heeft een afgestudeerde evenveel carrièrekansen als in de Randstad. Hij heeft recht van spreken: hij is in zijn functie bij veel bedrijven in de Randstad geweest (o.a. tijdens zijn werk voor ASR) kan daarom zijn conclusie omtrent de carrièremogelijkheden trekken.

En dat gezegde staat enigszins haaks op de algemeen geldende mening van veel afgestudeerden: dat ze in hun eigen omgeving, Twente, maar ook wat verder in Overijssel, richting Deventer en Zwolle, weinig kunnen vinden van hun gading. Ze trekken daarom graag naar de Randstad, op zoek naar iets wat bij ze past. Velen in Twente zien met lede ogen deze zogeheten brain drain aan: hoogopgeleiden zijn hard nodig in deze regio. Bedrijven zitten, zeker in deze krappe arbeidsmarkt, om hen te springen.

Afgestudeerd in Nijmegen, dacht hij, net als vele anderen, dat hij het best terecht zou kunnen in de Randstad. Daar heeft hij inderdaad toegegeven, maar na enkele jaren leek het hem, om privéredenen, toch beter om dichter bij huis in Twente wat te gaan zoeken. Hij vond iets geschikts bij Victa, waar hij helemaal op zijn plaats is.

Het is voor hem moeilijk om – naast de IT – over de mogelijkheden in andere sectoren te praten. Huitema: ‘Ik zou tegen anderen willen zeggen: kijk eerst goed rond in Twente. Het verschilt niet zoveel in werk en mogelijkheden met de Randstad. Tenzij je natuurlijk in een grote stad wilt gaan wonen.’

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!