Pentair uit Enschede helpt Singapore aan schoon drinkwater

Pentair uit Enschede helpt Singapore  aan schoon drinkwater

Het in Enschede gevestigde Pentair (hoofdvestiging in Amerika) gaat de bevolking van Singapore helpen aan schoon drinkwater, zo meldt Twente.com. Dit gebeurt via een techniek van membranen, die vaker elders in de wereld wordt toegepast. Zo ook in Singapore, waar grote problemen zijn met de zuivering van water en het daardoor de bevolking (5.6 mln) aanbieden van goed drinkwater.

De watervoorraden van Singapore komen uit de Vier Nationale Kranen: lokale waterwingebieden, geïmporteerd water, ultra-zuiver herwonnen water, dat bekend staat als NEWater en ontzilt water. Pentair werkt nu aan het ‘30 mgd Keppel Marina East Desalination Plant (KMEDP)’ project. Bij afronding van het project, in 2020, zal Pentair voor Singapore de vierde ontziltingsinstallatie hebben ontwikkeld en de eerste eerste dual-mode ontziltingsinstallatie van Singapore. Deze dual-mode installatie maakt het mogelijk om zeewater of zoetwater te behandelen.

Op de R&D-afdeling van Pentair in Enschede werken hoogopgeleide specialisten. In nauwe samenwerking met collega’s van productbeheer en productimplementatie als ook met procestechnologen, worden verschillende innovatieve toepassingen gerealiseerd. Pentair is wereldwijd actief als een leverancier van duurzame, energie-efficiënte en innovatieve oplossingen op het gebied van water en technische producten. Pentair maakte een enorme transitie door en richt het zich nu volledig op de wereldwijde watersector.

Het bedrijf maakt hun wereldwijde ambitie niet alleen waar in Singapore, ook in het Duitse Roetgen levert het een grote bijdrage aan betrouwbare drinkwaterproductie. Het Duitse waterbedrijf WAG Nordeifel, dat dagelijks water behandeld, was aangenaam verrast dat de Xiga 40-membranen van Pentair zonder problemen twaalf jaar lang meegingen. Aangezien zij zelf verwachtten dat de membranen om de acht jaar vervangen zouden moeten worden, zijn de Xiga 40-membranen een duidelijke vooruitgang met oog op veilige, betrouwbare en kostenefficiënte membraan gebaseerde drinkwaterproductie uit oppervlaktewater.  

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!