Overijssel weer bijna vrijgevigste provincie tijdens Oranje Fonds Collecte

Overijssel weer bijna vrijgevigste provincie tijdens Oranje Fonds Collecte

Overijssel had zich dit jaar wederom bijna de gulste provincie van ons land mogen noemen. Tijdens de landelijke Oranje Fonds Collecte die van 11 t/m 15 juni gehouden werd, gaven Overijsselaren per bereikte voordeur gemiddeld 0,25 euro aan de collectant. Daarmee staat de provincie op de tweede plaats. Alleen de Friezen gaven guller: gemiddeld 0,26 euro per bereikte voordeur. In totaal leverde de collecte dit jaar 479.306,87 euro op. 33.626,10 euro werd ingezameld in Overijssel.

De organisatie die in Overijssel het meeste geld wist in te zamelen is net als vorig jaar popkoor Born to Pop uit Borne. Zij wisten 1.650,58 euro bij elkaar te collecteren voor de aanschaf van nieuwe goederen. De hoogste opbrengst werd dit jaar ingezameld door Lotuz Dagbesteding uit Velsen. Zij haalden maar liefst 3.394,91 euro op. De collectanten leverden het opgehaalde collectegeld in bij een RegioBank in de buurt. Zij zorgden vervolgens voor een vlotte en veilige afdracht van het geld.

Steenwijkerland

De Friezen hebben niet alleen de meest gulle provincie, maar ook de meest vrijgevige gemeente. In Schiermonnikoog gooiden mensen per bereikte voordeur het meest in de collectebus: 1,40 euro. Dat is fors meer dan in de gemeenten die op de tweede en derde plek staan. In het Utrechtse Renswoude en het Brabantse Eersel gaven mensen respectievelijk 0,85 euro en 0,74 euro aan de collectant.  De vrijgevigste gemeente van Overijssel is Steenwijkerland. Daar kregen de collectanten gemiddeld 0,52 euro per bereikte voordeur.

Dankbaar

Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “We zijn de duizenden collectanten die hebben meegedaan aan de Oranje Fonds Collecte ontzettend dankbaar voor hun inzet. Met het ingezamelde geld kunnen wij veel projecten steunen die mensen met elkaar verbinden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat mensen zich niet eenzaam meer voelen, uit de armoede gehaald worden of ondanks een beperking gewoon mee kunnen doen in Nederland.”

Collecte

Het was de vijfde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseerde. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!