‘Oost-Nederland heeft slimme kennis in huis bij corona-crisis’

‘Oost-Nederland heeft slimme kennis in huis bij corona-crisis’

Nederland heeft nu, maar ook de komende maanden innovatieve oplossingen nodig om uit deze moeilijke coronaperiode te komen. Bedrijven in Oost-Nederland hebben de kennis en mogelijkheden in huis om daar een belangrijke, maar vooral ook een ‘slimme’ dan wel smart bijdrage aan te leveren. Die opties vanuit dit deel van Nederland moeten volop benut worden.

 Met een gezamenlijke boodschap roepen de provincies Gelderland en Overijssel en de acht regio’s in Oost-Nederland vanaf vandaag de politieke partijen in Den Haag op om Nederland slim te benutten. 

Commissaris van de Koning van Overijssel Andries Heidema: ‘Ons land staat voor belangrijke maatschappelijke opgaven. Voor de aanpak van de transities in het post-corona-tijdperk zijn innovatieve oplossingen nodig. Benut daarvoor Oost-Nederland. De regio’s in Oost-Nederland hebben de kracht, de ruimte en de kennis op het gebied van gezonde voeding, circulaire economie, medische technologie, energie en waterstof, natuur en recreatie, logistiek, slimme industrie en nieuwe sleuteltechnologieën, zoals Artificial Intelligence’.

Commissaris van de Koning van Gelderland John Berends: ‘Met ‘Nederland slim benutten’ sporen we onder meer met een e-card politieke partijen aan om gebruik te maken van de Kracht van Oost, de regio’s te ondersteunen en de aangedragen oplossingen beschikbaar te stellen aan de rest van Nederland. Daarnaast hebben we vandaag de  website www.nederlandslimbenutten.nl gelanceerd, waar politieke partijen kunnen putten uit een breed keuzemenu aan oplossingen, die vanuit de regio’s in Oost-Nederland worden aangedragen.’

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!