Ondernemers laten onnodig subsidies liggen: geen tijd/zin

Ondernemers laten onnodig subsidies liggen: geen tijd/zin

Ondernemersorganisaties in Twente doen er alles aan om andere ondernemers erop te attenderen dat ze in sommige gevallen een beroep kunnen doen op een subsidie, dan wel van een gemeente, dan wel van de provincie. Veel ondernemers weten dat niet en als ze het wél weten denken ze vooraf dat het een enorme rompslomp geeft. Daardoor blijft er veel geld ongebruikt op de plank liggen. Ook al omdat ze vaak geen zin c.q. tijd hebben zich erin te verdiepen. 

Zo is er de subsidie MKB Idee, die bedrijven stimuleert om zelf met ideeën en oplossingen te komen voor het scholen en bijscholen van medewerkers. Met de Subsidieregeling praktijkleren kunnen werkgevers een vergoeding krijgen voor een leerling of een student met een leerbaan.

Het Microkrediet is een zakelijke lening voor kleine, startende ondernemers tot maximaal € 50.000. Het MKB-krediet gaat tot € 250.000. De kredietverlener Qredits geeft ook coachingadviezen voor goede ondernemingsplannen. Er komt een speciale tender klimaat en energie van het Seed Capital fonds met € 20 miljoen voor energie- en klimaatstartups

In MKB Werkplaatsen voor digitalisering helpen studenten en KVK ondernemers verder met tips en advies over het gebruik van data, online sales en marketing en slimme automatisering.

Mkb’ers kunnen in fieldlabs en smart industry hubs samen met kennisinstellingen innovatieve, industriële oplossingen ontwikkelen, testen en implementeren. KvK geeft de workshops digitalisering van het mkb, met presentaties van ondernemers om te inspireren. Verder valt er wat betreft innovatie ook het nodige binnen te halen. 

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!