NS wil Enschede niet vergeten bij toekomstplannen

NS wil Enschede niet vergeten bij toekomstplannen

De Nederlandse Spoorwegen zijn niet van plan alleen de railverbindingen in de Randstad te optimaliseren. Ook andere streken in ons land, en Enschede werd daarbij met name genoemd, moeten niet verwaarloosd worden. Dat zei president-directeur van de NS, Rogier van Boxtel, gisteren voor BNR Nieuwsradio.

Hij noemde geen andere steden in Twente maar Hengelo en Almelo bijvoorbeeld zal hij ook wel bedoeld hebben. Het ging over het ‘achterland’, versus de Randstad. Of dat achterland niet vergeten gaan worden, in de toekomstplannen van de NS, zo werd hem gevraagd. 

‘Zeker niet’, aldus Van Boxtel. ‘Ook de andere gebieden in ons land zijn ons veel waard. Denk in dit opzicht aan de verbindingen met bijvoorbeeld Duitsland. Alle hoofdsteden in Europa moeten naar mijn idee met snelle verbindingen aan elkaar geschakeld worden’, zo betoogde hij. Hij noemde niet met name de verbinding met Berlijn, waar grote plannen voor bestaan en die in de nabije toekomst via forse investeringen met de nodige tijdwinst afgelegd moet worden. 

Wat Van Boxtel betreft heeft het doortrekken van de metro vanuit Amsterdam naar Schiphol prioriteit. Dat is voor het hele land belangrijk, gaf hij aan. Daarnaast zijn langere treinen noodzakelijk om het toenemend aantal reizigers te kunnen vervoeren, met name in het spitsuur. NS zou o.a. de Sprinter Zwolle – Harderwijk – Utrecht willen verlengen.

Aan dat plan is onlosmakelijk verbonden dat ook perrons verlengd moeten worden, anders kunnen die langere treinen daar niet optimaal terecht. Daarvoor is het bedrijf afhankelijk van ProRail, verantwoordelijk voor de spoorinfrastructuur.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!