Netwerken: de wereld ontdekken achter een nieuw contact

Netwerken: de wereld ontdekken achter een nieuw contact

‘Je hebt van die ondernemers, die zien het nut van het bijwonen van netwerkbijeenkomsten niet in. “Waarom zou ik daar nog heen gaan? Het levert me toch geen opdrachten op”, is dan een veelgehoorde opmerking. Ik ben het daar niet mee eens. Zo heeft het eerste bezoek van mij aan een Networking Monday-bijeenkomst van People’s Business me direct al twee klanten opgeleverd.’

Dat zegt René Brouwer (zie foto), mede-eigenaar van communicatiebureau Dagelyks Communicatie uit Zwolle. Hij werd vorige maand uitgenodigd door Gerda Voorn van People’s Business, de netwerkorganisatie die wordt geïnitieerd door Business Company uit Lemmer, om aanwezig te zijn bij de meet-up in Zwolle, bij Lowlands Biker Store. Een pure beleving, aldus Brouwer.

‘Wat me bij is gebleven is het speeddaten. In korte tijd en to-the-point vertellen wat je bedrijf doet en waarom het doet wat het doet. Je leert dan meer mensen kennen dan je anders wellicht zou doen. Voor mijn bedrijf pakte deze samenkomst in ieder geval gunstig uit: van één bedrijf ontving ik een opdracht, een andere onderneming wil met me gaan samenwerking. Daarom kan ik meteen bestrijden dat het weinig zin heeft om naar zo’n ontmoeting met andere ondernemers te gaan’, aldus Brouwer.

Het was daarom logisch waarom hij afgelopen maandag opnieuw op de presentielijst stond bij de samenkomst van People’s Business in Denekamp. ‘Ik ben daar nu lid van en als ik me ergens bij heb aangesloten, dan kom ik ook. volgende maand ben ik er weer bij’, stelt hij. Dat is dan op 8 juli bij Havezathe Den Alerdinck in Laag-Zutphem.

Hij heeft zich verbonden aan drie netwerkorganisaties omdat hij het belangrijk vindt in contact te komen met potentiële opdrachtgevers. En netwerken is een prettige en nuttige manier om dat te doen, vindt hij.

Een bekende fout is bij netwerkbijeenkomsten om alleen met bekenden te gaan praten. Zo kom je niet te weten wat anderen, die je niet of vaag kent, voor je zouden kunnen betekenen. ‘Ik probeer de wereld achter zo’n contact te ontdekken’, legt hij uit. ‘Iedere ondernemer heeft namelijk een eigen klantenkring, een netwerk dat voor mij interessant kan zijn. Dagelyks Communicatie kan voor een van die bedrijven, die ik op dat moment dus nog niet ken, interessant zijn. Door ‘mijn’ verhaal te vertellen, storytelling dus, kan zo’n gesprek gunstig uitpakken.’

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!