Monique van Haaf: dilemma tussen steden en dorpskernen

Monique van Haaf: dilemma tussen steden en dorpskernen

Het bruisend houden van de binnensteden en tegelijkertijd het voorzieningenniveau van dorpskernen op peil houden. Dat zijn twee grote uitdagingen waar gedeputeerde Monique van Haaf (foto) in de provincie Overijssel zich voor gesteld ziet. Zij gaat over deze onderwerpen in discussie met een panel tijdens het symposium van de stichting Vastgoedrapportage Twente op 11 september bij het Stadslab Indië in Almelo. 

Ook dit jaar is het symposium van de Stichting Vastgoedrapportage Twente hét event voor iedereen die er toe doet in de vastgoedsector van Twente. Dagvoorzitter is Annemarie van Gaal. Zij neemt de aanwezigen mee op een reis door alles wat met de vastgoedsector in Twente te maken heeft. Na afloop is iedereen geïnformeerd over de jaarlijkse vastgoedcijfers die hiermee te maken hebben.

Het panel bestaat uit Hans ter Steege, directeur van Ter Steege Bouw en Board of Twente, de al genoemde Monique van Haaf, André Pluimers, Bolk Transport en Port of Twente en tenslotte Vincent ten Thij, directeur HTSP, de innovatiecampus van het voormalig Thales terrein.

Tevens wordt aandacht besteed aan de jaarlijkse Vastgoedprijs. Deze staat dit jaar in het teken van ‘productieprocessen en de rol van vastgoed’. Vorig jaar was het thema ‘architectuur van Twentse woningen’. Dit jaar is gekeken naar zakelijk vastgoed. ‘Om genomineerd te zijn door de vakjury heeft een ontwerp onderscheidend vermogen in de wijze van duurzaamheid nodig, evenals lef en ambitie, de waarde voor de regio, de toepassing van (innovatieve) bouwtechnieken, algehele schoonheid en de vertaling van het architectonisch concept tot gebouw factoren.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!