Mini-huisjes in Hengelo officieel in gebruik

Mini-huisjes in Hengelo officieel in gebruik

De bouw van kleine huisjes, tiny houses, grijpt – landelijk gezien – om zich heen, nadat in Almere een paar jaar geleden was begonnen met de bouw van woningen met een oppervlakte van maximaal 50/60 vierkante meter. Deze beweging is nu ook te zien op het Brouwerijterrein in Hengelo. 

Daar staan inmiddels tien van dergelijke mini-onderkomens (foto Tubantia, een voorbeeld daarvan). Morgen, donderdag, worden ze officieel in gebruik genomen door wethouder Bas van Wakeren. Hengelo is gecharmeerd van dit soort vernieuwende wooninitiatieven en ondersteunt dit soort plannen, staat in de gemeentelijke Woonvisie te lezen. De stichting Tiny Housing Twente heeft het idee voor de kleine huizen opgepakt en gestimuleerd. 

De huisjes (het idee ervoor is komen overwaaien uit Amerika) worden bewoond door gezinnen met kinderen, koppels of alleenstaanden tussen de 20 en 60 jaar. Een nieuwe manier van wonen en leven op maximaal 50 vierkante meter. Dat lijkt klein, maar de bewoners kijken naar de maximale oppervlakte die nodig is om te leven. De Tiny Houses zijn niet alleen goedkoper om te bouwen en te onderhouden, maar zijn ook erg duurzaam gebouwd en in onderhoud. Ook op het Brouwerijterrein voorzien een aantal huishoudens zichzelf in water en energie.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!