JayJay en James gaan zorgmedewerkers ondersteunen

JayJay en James gaan zorgmedewerkers ondersteunen

Robots kunnen wellicht een balans brengen in de toenemende vraag naar langdurige zorg en het personeelstekort in deze sector. De Twentse organisatie Carintreggeland heeft samen met Alerta Meld & Zorg Centrale twee robots ontwikkeld die mogelijk een bijdrage kunnen leveren aan een waardevol leven van cliënten en waardevol werken van medewerkers.

De toekomstige inzet van robots kan de zorg veel voordelen opleveren: ze kunnen een balans brengen tussen vraag naar en aanbod van zorg.

Robots zijn al tientallen jaren geleden geïntroduceerd in de zorg. De vooruitgang die is geboekt in het ontwikkelen van robots gaat nu zo ver dat robots steeds meer invloed kunnen gaan uitoefenen op de zorg van artsen, verpleegkundigen, de thuiszorg en zoveel meer andere zorgverleners. Robots zorgen er niet alleen voor dat een groot aantal mensen ook in de toekomst verzekerd blijft van de noodzakelijke zorg. 

Carintreggeland en Alerta testen samen robots die zowel cliënten als medewerkers ondersteunen.

Ze dragen er ook toe bij dat het toekomstige personeelstekort in de zorg voor een groot deel kan worden opgelost en dat zorgverleners ontlast worden en meer capaciteit krijgen voor het leveren van kwalitatief hoogwaardige zorg. De organisaties Carintreggeland en Alerta creëren hun eigen innovaties met de ontwikkeling van twee ‘zorg-robots’.

De twee robots worden een half jaar lang in de praktijk getest. Eén robot wordt ingezet door Carintreggeland en één door Alerta. De nieuwe ‘medewerkers’ zijn ‘JayJay’ en ‘ James’ genoemd. Het zijn robots die cliënten ondersteunen en zorgmedewerkers helpen. Deze robots, die er vriendelijk uitzien, zijn intelligente robots die bijdragen aan het welzijn van cliënten. 

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!