Jaap van Tiel: ‘Alles is uitgekomen zoals ik vooraf geschetst had’

Jaap van Tiel: ‘Alles is uitgekomen zoals ik vooraf geschetst had’

Gerda Voorn, Co-Founder van TwenteBusiness.news, spreekt dagelijks veel ondernemers. Opvallende, interessante gesprekken deelt ze graag op dit portal. Vandaag, Jaap van Tiel, samen met Henk Nijmeijer de succesfactor achter Officefood.nl.

Jaap van Tiel heeft 14  jaren geleden het bedrijf Officeman (office manager) opgericht. Zijn aanpak: de hele markt in kaart brengen en zo de klant een aantrekkelijker inkoop te kunnen bieden.

“Je kunt altijd wel ergens één product goedkoper vinden maar koop je het hele jaar bij ons, dan ben je gemiddeld goedkoper uit”, vertelt hij. “En dat blijkt in de praktijk ook echt zo uit te komen. Zelfs de Aldi, die toch echt heel erg scherp inkoopt, bestelt bij ons al hun kopieerpapier.”

Zo werd hij eind 2015 benaderd door Ricoh Document Centers. Zij hadden al een dergelijk initiatief in Amsterdam opgezet maar Jaap zag direct waarom dat niet lukte. “Ik heb dat in een rapport uitgewerkt en een week later stelden zij mij voor om mijn bedrijf, Officeman, over te nemen. Officeman werd zo Officefood. “Eigenlijk is alles uitgekomen zoals ik vooraf geschetst had. De leveranciers, inkoop, de opzet van de webshop, en het werken met dagprijzen. De omzet is nu al meer dan 3 miljoen euro.

Officefood is een gezamenlijk initiatief van de Ricoh Document Centers (leveranciers van kopieerapparatuur) en is opgericht om o.a. de klanten van de Ricoh Document Centers op professionele wijze te voorzien van papier, kantoorbenodigdheden en facilitaire producten. “Uiteraard leveren wij inmiddels ook aan elke andere klant die graag bij ons wil bestellen. Wij leveren alleen maar kwaliteit, zo min mogelijk B-merken.”

“Ons succes is mede bepalend door de vergaande automatisering. Vanuit de webshop officefood.nl worden de bestellingen volledig geautomatiseerd verwerkt en steken wij in op zo min mogelijk retouren. Daarnaast  worden 99% van de bankbetalingen automatisch afgeletterd. Wij vinden 3  dingen belangrijk. Service, service en service.

Onze uitdaging is om goed personeel te vinden, dat klantvriendelijk is en ook nog een beetje commercieel. Het lijkt wel zoeken naar een speld in een hooiberg.”


Gerda Voorn, Co-Founder van TwenteBusiness.news, spreekt dagelijks vele ondernemers en weet door haar ondernemende, verbindende en organisatorische aanpak andere ondernemers op unieke wijze te benaderen en te prikkelen. Lees alle blogs van Gerda hier terug.

Heeft u vragen, wilt u reageren of heeft u een andere opmerking? Dan kunt u deze mailen naar info@twentebusiness.news.


Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!