Invloed Corona op bezoek aan Overijssel in eerste kwartaal

Invloed Corona op bezoek aan Overijssel in eerste kwartaal

In de eerste drie maanden van dit jaar, toen corona, zeker in maart, zijn invloed begon te laten gelden, sliepen minder mensen in een hotel, op een camping of bij een andere toeristische overnachtingsplek in Overijssel. Het aantal gasten, zowel uit Nederland als uit het buitenland, lag in die periode 7 procent lager dan dezelfde periode een jaar eerder. Dat blijkt uit nieuwe CBS-cijfers, meldt rtvoost.
In januari en februari steeg het aantal toeristen nog ten opzichte van vorig jaar, maar in maart daalde dit aantal flink. Volgens het statistiekbureau komt dit voor een groot deel door de gevolgen van de coronacrisis. In het eerste kwartaal van 2019 overnachtten nog 313.000 mensen in een zogeheten logiesaccommodatie in Overijssel. In de eerste drie maanden van dit jaar waren dit er nog maar 292.000. Vooral buitenlandse bezoekers kwamen minder vaak naar onze provincie: van 50.000 toeristen in het eerste kwartaal van 2019, naar 44.000 in de eerste drie maanden van dit jaar.

Maar vergeleken met het landelijk gemiddelde valt de daling nog mee. Het aantal gasten, zowel uit Nederland als uit het buitenland, lag in het eerste kwartaal van 2020 17 procent lager dan vorig jaar. Toen ontving Nederland nog 8,3 miljoen toeristen uit binnen- en buitenland, tegenover 6,8 miljoen dit jaar.

Campagne

Inmiddels is de campagne ‘Hier moet je zijn’ gestart: een gezamenlijk initiatief vanuit de sector, met als doel om de Nederlandse bezoekerseconomie op een verantwoorde manier weer op vlieghoogte te brengen. MarketingOost werkt hierin samen met NBTC en andere partners om Nederlanders te laten zien hoe verrassend mooi het ‘hier’ in Nederland is. ‘Juist nu willen we Nederlanders wijzen op de onontdekte plekken van Overijssel. Dat kan perfect met deze beweging die enorm goed aansluit bij onze eigen campagne’, aldus Alice Voorhorst, manager branding.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!