‘Het grootste deel van het persoonlijke budget van medewerkers moet besteed worden aan trainingen en opleidingen’

‘Het grootste deel van het persoonlijke budget van medewerkers moet besteed worden aan trainingen en opleidingen’

De behoefte onder de medewerkers om een persoonlijk budget te spenderen aan sport, beweging en ontspanning is groot. Stel dat medewerkers honderd euro mogen besteden, geven ze in totaal het liefst 41 euro uit aan sport, beweging en ontspanning. Medewerkers vinden het ook interessant om hun budget te besteden aan trainingen en opleidingen (31 euro), maar coaching staat niet hoog op hun lijst. Hiervoor hebben zij slechts 14 euro over. Dit blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek.

STELLING: Het grootste deel van het persoonlijke budget van medewerkers moet besteed worden aan trainingen en opleidingen

Ben je het eens met De Stelling?

Onderstaand diverse argumenten die de twee kanten belichten. Bent u het eens of oneens met de stelling?

Oneens

Veel bestuurders van organisaties voelen zich verantwoordelijk voor een gezonde levensstijl van de medewerkers. Zij moedigen aan zelf de keuzes te maken, hierdoor worden ze meer gemotiveerd om bepaalde taken op te pakken. Sporten en bewegen is goed voor zowel de lichamelijke als geestelijke gezondheid waardoor de werkprestaties omhoog gaan.

Eens

Wanneer medewerkers zelf kunnen bepalen waaraan ze hun persoonlijk budget uitgeven, motiveer ze dat veel meer om aan de slag te gaan. Een training of het volgen van een opleiding is belangrijk om de skills te ontwikkelen die binnen het werkveld nodig zijn. Deze verhogen de werkprestaties en de algemene kennis binnen de onderneming groeit.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!