Het bouwplan is er. Nu de ambtenaren nog…

Het bouwplan is er. Nu de ambtenaren nog…

Veel bedrijven hebben te maken met de krapte op de arbeidsmarkt. Waarom zou de lokale-, regionale- en landelijke overheid daar aan ontsnappen? In Twenterand wordt het zoeken naar de juiste mensen met name gevoeld. Zelfs een bouwplan kan door een gebrek aan ambtenaren niet uitgevoerd worden.

Het gaat om een project op Zuidlaren Oost in Den Ham: 40 nieuwbouwwoningen, gevarieerd samengesteld met vrijstaand, twee-onder-eenkappers en rijtjeshuizen. Het sein voor de bouw kan in principe op groen gezet worden, alleen: een akkoord voor de broodnodige bouwvergunningen kan niet gegeven worden doordat daar niet voldoende werknemers/ambtenaren voor aanwezig zijn. In feite kan de verwerking van bestemmingsplannen en bouwvergunningen niet bijgebeend worden.

Op het gemeentehuis wordt aan den lijve gevoeld dat het hard werken is om de juiste mensen binnen te halen. Op vacatures wordt niet of nauwelijks gereageerd. De personeelsbezetting ligt nog op het niveau van rond het uitbreken van de crisis. Toen moest noodzakelijkerwijs bezuinigd worden op het personeel. Die opengevallen plekken weer invullen bezorgt het gemeentebestuur kopzorgen.

Ook interessant:

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.