Herman Reinten over 2020: ‘Beste en gezelligste wegenbouwer’

Herman Reinten over 2020: ‘Beste en gezelligste wegenbouwer’

DGA van Reinteninfra uit Oldenzaal, Herman Reinten, weet het zeker als hem gevraagd wordt wat hij van 2020 verwacht: ‘De gezelligste en beste wegenbouwer zijn.’ Zeker van Twente en zo niet van Overijssel. Als hij dat al niet is. Reinten houdt ervan in de buurt zijn klussen te doen. ‘We zijn geen reisbureau’, gaf hij eerder al aan. Toch, uiteraard slaat hij opdrachten van verder weg niet af.

Het gezelligste bedrijf willen zijn, dat klinkt als een losse opmerking, maar er zit een serieuze ondertoon in. Reinten heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan, straks meer daarover, en dat geldt zeker voor zijn mensen. ‘We doen er veel aan ze fit en gezond te houden, via verantwoord eten tussen de middag en het stimuleren van sportactiviteiten. ‘Dat kost wat geld, maar een laag ziekteverzuim is belangrijk. Bovendien zorg je ervoor dat je personeelsleden met plezier naar hun werk gaan en het daar prettig en gezellig hebben’, meent hij.

Het woord duurzaam is al gevallen. Dat zit hem hoog. Hij haalt zelfs de Club van Rome aan (dat eind jaren 60 rapporten publiceerde over bevolkingsgroei, voedselproductie, industrialisatie, uitputting van natuurlijke hulpbronnen en vervuiling) als stimulans voor zijn aanpak: hergebruik van spullen als het even kan. Hij geeft het goede voorbeeld bij de bouw van een nieuw hoofdkantoor in Borne. Daar is zestig procent van de materialen straks afkomstig van sloopmateriaal, het gebouw voldoet aan de hoogste eisen van duurzaamheid. Hij houdt zich aan zes van de zeventien Global Goals van de Verenigde Naties. Hij kijkt naar alternatieven voor de brandstof van zijn materieel, en zeker ook naar mogelijkheden om hergebruik in zijn asfaltfabriek in Hengelo te intensiveren.

‘Of ik een voorbeeld ben voor anderen? Dat vind ik moeilijk om van mezelf te zeggen. Ik vind wel dat het hergebruik van materialen onderdeel van je leven en je bedrijf moet zijn. We kunnen met de groeiende wereldbevolking niet de aarde blijven uitputten. Ik vind dat de generaties na ons ook nog goed moeten kunnen leven’, stelt Reinten.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!