Gin- en geneverliefhebbers: op naar De Bloemenbeek

Gin- en geneverliefhebbers: op naar De Bloemenbeek

Wie een liefhebber van gin en genever is, of eens wil kennismaken met deze drank, is zondag 25 augustus tussen 14.30 en 19.00 uur welkom in landhuishotel en restaurant De Bloemenbeek in De Lutte. Deze luxe locatie betekent dat het met veel gastvrijheid van de zijde van het personeel genieten wordt van deze dranken, en tonics trouwens, tijdens dit zogeheten VIP-event. Er is slechts een beperkt aantal tickets beschikbaar voor deze bijeenkomst (info via ginfestivaltwente.nl).

Na het eerste van Gin Festival Twente dat samen met alle standhouders en bezoekers werd georganiseerd in oktober, is het zondag tijd voor de zomereditie van dit festival. De aanwezigen komen samen in de mooie binnentuin van De Bloemenbeek. Tijdens het event zijn er naast het bezoeken van de diverse gin en jenever brands ook een aantal masterclasses, seminars en proeverijen die de belangstellenden kunnen bijwonen

Het proeven van de diverse gins en jenevers is bij de prijs inbegrepen, dat geldt niet voor mixdrankjes. Bij diverse food stands kan het nodige worden besteld om de hongerige maag te stillen. Op 5 oktober vindt een volgend gin- en geneverfestival plaats, dan in Theaterhotel Almelo.

De naam gin stamt af van jenever (of het Franse genièvre). Beide woorden zijn een afgeleide van het woord ‘juniper’, beter bekend als jeneverbes. De jeneverbes is dan ook het voornaamste ingrediënt van gin en ook van jenever.

Vaak wordt gin als een typisch Engels drankje beschouwd, maar de roots van gin liggen eigenlijk in de lage landen. Want gin is namelijk de Engelse versie van de Nederlandse jenever.

Jenever had bij ons eerst de naam genever, maar dat werd later jenever, om het even ingewikkeld te maken. Pas geleden is de drank Genever (g’dzjeniever) gelanceerd, bedoeld voor de internationale markt. 

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!