Geen precario voor extra meters bij Enschedese horeca

Geen precario voor extra meters bij Enschedese horeca

Dankzij de versoepeling van de coronaregels van het Rijk kunnen de terrassen weer open vanaf aankomende maandag 1 juni om 12:00 uur. Om horecaondernemers zoveel mogelijk tegemoet te komen staat de gemeente Enschede uitbreiding van de terrassen toe waar dat mogelijk is. In de binnenstad gaat het om ruim 140 horecazaken. Daar waar het kan wordt ruimte geboden, dat lukt dat echter niet overal. Voor de extra meters wordt geen precariobelasting gerekend.

Binnenstadswethouder June Nods: “Het verheugt me dat de Enschedese horeca weer open kan per 1 juni. Het college van B&W heeft ruimhartig openbare ruimte beschikbaar gesteld voor extra terrasruimte. Dat was een ingewikkelde puzzel, want hoe verdeel je die extra terrasruimte zo eerlijk mogelijk en hou je ook rekening met andere gebruikers van de openbare ruimte en hulpdiensten? Dat we daar samen met de horecavereniging in korte tijd in geslaagd zijn, vind ik een prestatie van formaat” .

De VHSE is bij monde van voorzitter Joris Eleveld tevreden met de uitkomst. “Voor ons stond een evenredige uitbreiding van terrasruimte voorop. En daar zijn we gelukkig voor het grootste deel in geslaagd. We hopen dat we de komende maanden iets kunnen goedmaken van de veel te lange tijd dat de horeca gesloten moest zijn. We nemen onze verantwoordelijkheid als gastheer en spannen ons tot het uiterste om daarbij aan de COVID-19-maatregelen te voldoen”.

Nog voor de opening brengt de gemeente lijnen aan in het uitgaanscentrum. Dan is voor de ondernemer duidelijk hoe groot het terras mag worden. Binnen deze grenzen is het de verantwoordelijkheid van de horecaondernemer om te voldoen aan de landelijke coronaregels.

Sinds afgelopen zaterdag geldt er eenrichtingsverkeer in de Kalanderstraat, Raadhuisstraat en rondom de dagmarkt. Deze maatregel blijft ook aankomende zaterdag en maandag (2e Pinksterdag) geldig.
Afbeelding: overzicht van de terrasvorming na de uitbreidingen.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!