Dutch-Shake uit Borne onderscheiden door Airbus

Dutch-Shake uit Borne onderscheiden door Airbus

Het Twentse Dutch-Shape, uit Borne, is door vliegtuigbouwer Airbus onderscheiden met een SQIP-Award (Supply chain and Quality Improvement Program). Uit 15.000 toeleveranciers zijn de Twentenaren gekozen tot best presterende bedrijf.

Managing-director  Guus Engelen en sales director Rob Snijders, staat op de site van het bedrijf te lezen, hebben onlangs deze onderscheiding in ontvangst genomen (zie foto).

Dutch-Shape ontwerpt en produceert mallen voor de vliegtuigindustrie, meldt Twente Branding. Deze mallen worden gebruikt voor de productie van complexe composiet-delen (vezelsterke kunststof) voor vleugels, staartstukken en motorbehuizingen.

Dutch-Shape levert mallen voor bekende vliegtuigbouwers zoals Boeing, Airbus en Lockheed Martin. Met deze mallen worden onderdelen voor vliegtuigen gemaakt, zoals vleugels en staartstukken. Wat het werk van Dutch-Shape zo bijzonder maakt, is dat het grote onderdelen vervaardigt die ook erg nauwkeurig moeten zijn. Deze nauwkeurigheid is cruciaal in de vliegtuigindustrie. 

Afmetingen worden na productie dan ook rigoureus gecontroleerd. Zo krijgt Dutch-Shape het voor elkaar om onderdelen voor vliegtuigen van wel 18 meter lang op 100ste millimeters nauwkeurig te maken. Ook is het bedrijf voortdurend bezig met het verbeteringen gericht op duurzaamheid: hoe lichter de onderdelen, hoe minder brandstof het vliegtuig verbruikt.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!