Driften op het ijs in een Porsche: bijzondere ervaring in Finland

Driften op het ijs in een Porsche: bijzondere ervaring in Finland

Driften in een Porsche op het ijs in Finland tijdens de Ice Experience 2020: je moet geluk hebben om daarbij te horen. De vraag is namelijk groter dan de mogelijkheden ter plekke. Het Porsche Centrum gaat er in totaal met 50 klanten heen, verdeeld over vijf groepen.
‘Echt kostendekkend is het niet wat Porsche daar doet, het is vooral branding, maar daarom willen zovelen erbij aanwezig zijn’, vertelt directeur Michel Arfman. ‘Het is een geweldige ervaring voor de deelnemers, die daardoor nog meer respect krijgen voor dit merk.’
Heeft de gemiddelde automobilist het krijgen van dit soort autorijlessen op het ijs nodig, zeker nu we de afgelopen jaren nauwelijks winters van enige betekenis hebben. Pak dit jaar erbij. Vergeten wordt dat we op wintersport gaan, waar je nogal eens in onverwachte omstandigheden met een glad wegdek te maken kunt krijgen.
‘Daarnaast’, aldus Arfman, ‘is het goed om te komen tot een totale wagenbeheersing. In Nederland hebben we regelmatig vanwege de regen met een wegdek te maken dat gladder en daardoor onberekenbaarder is dan normaal. Als je dan in een slip belandt, dan is het wel zo handig dat je weet hoe je moet reageren. Dan blijkt de cursus op het ijs nuttig te zijn geweest.’ 
De kosten voor een cursus driften op het ijs zijn afhankelijk van het niveau van de deelnemer: beginnend, enigszins ervaren en ervaren. Arfman wil geen bedragen noemen die hiermee gemoeid zijn. ‘Iemand die geïnteresseerd is om een volgende keer mee te gaan, zullen we desgevraagd informeren’, zegt hij.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!