De Librije behoudt 3-sterren-status

De Librije behoudt 3-sterren-status

Jonnie en Thérèse Boer, al ruim 25 jaar actief in toprestaurant De Librije te Zwolle, mogen zich opnieuw – samen met Inter Scaldes uit Kruiningen – de ongekroonde koning en koningin noemen van culinair Nederland. Het tweetal en zijn brigade behouden de 3-sterren-status van Michelin. 
Dat bleek in het De La Mar Theater in Amsterdam, waar de Michelingids 2020 werd gepresenteerd. Tegenover Misset Horeca deelde het duo mee meer dan tevreden te zijn. ‘We kunnen, met het opnieuw hanteren van de 3-sterren-onderscheiding, met een voldaan gevoel 2020 in. De Librije draait lekker, evenals Brass Boer Thuis en de vestiging op Bonaire. Wat kunnen we meer wensen?’ Ze waren het eens met de benadering van de Michelin-beoordelaars, dat vooral de smaak van het gerecht de doorslag moet geven en niet zozeer de entourage waarin dit wordt opgediend.
Wat betreft de opvolging hoeven ze zich weinig zorgen te maken. Zoon Jimmy draait zich momenteel warm bij Sidney Schutte in Spectrum (Waldorf Astoria) om ooit neer te strijken in De Librije. Waar hij kan springt hij daar bij. ‘Daar loopt mijn opvolger’, grapte Jonnie al, dus dat zit wel goed. 
Nederland telt 111 sterrenrestaurants. Acht restaurants kregen deze week hun eerste onderscheiding, te vinden in de restaurantgids. In onze omgeving kan de fijnproever in zo’n gekwalificeerd etablissement – naast De Librije – terecht bij De Lindenhof, Giethoorn; Kaatje bij de Sluis, Blokzijl; De Groene Lantaarn, Zuidwolde; De Swarte Ruijter, Holten; ‘t Lansink, Hengelo en De Bloemenbeek, De Lutte.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!