Dagelyks: ‘Een kanaal graven om communicatie beter te laten stromen’

Dagelyks: ‘Een kanaal graven om communicatie  beter te laten stromen’

Door de onverschilligheid van de consument heenbreken met een pakkende tekst, voorzien van de nodige humor en bijbehorende afbeelding. Zijn of haar aandacht weten te pakken. Zo omschrijft Theo van Aken (foto), art director en copywriter bij reclamebureau Dagelyks Communicatie uit Zwolle, zijn manier van werken. Dit bedrijf fungeert op 3 februari als gastheer van deze kennis- en netwerkbijeenkomst, georganiseerd door People’s Business. Van Aken is een van de twee sprekers. De ander, gastspreker, is Marinda van Harskamp. Mis deze interessante bijeenkomst niet!

René Brouwer, bepaald geen onbekende in het netwerk van People’s Business, zal de gasten ontvangen. Hij noemde bij de vorige meeting Van Aken als de grote creative bij Dagelyks. Hij schudt, volgens René, bijna achteloos de pas-offs bij allerlei campagnes uit zijn mouw. De aangesprokene moet daar wel een beetje om lachen. 

‘Laten we eerlijk zijn, er is nogal veel poeha in de reclamewereld. Hoe langer de puntschoenen en het koddige staartje van de creatieve man, hoe minder zijn werk echt indruk maakt. Doe maar wat normaler. Ik doe hier niet alleen het werk, we hebben een creatief team, voor de duidelijkheid. Al brainstormend kom je vaak tot leuke ideeën’, aldus Van Aken. Het bedrijf realiseert grafisch ontwerp, huisstijl creatie, marketing, reclame, SEO en aanverwante diensten. Een volwaardig bureau voor marketingcommunicatie, kortom.

Campagnes als Bedankt Ellen (over speciaalbieren), Als de maand te lang duurt (Voedselbank) en Een uitkomst bij elk inkomend gesprek (e-mailnieuwsbrief), te vinden op de website, geven een aardig idee van de werkwijze van Dagelyks. Daar wordt ook nog uitgelegd wat voor werk verricht wordt op zo’n reclamebureau. ‘We zijn in feite reclamearbeiders. Ons werk is het bouwen van bruggen, het aanleggen van dijken en graven van kanalen om de communicatie beter doorgang te geven.’

Gastspreker van deze avond is Marinda van Harskamp, MBA, ACC, QC, Digital Finance consultant en initiatiefnemer van Hudifine. Zij werkte vele jaren op het internationale hoofdkantoor van IKEA, bij Mitsubishi Motors Europe en Nokia. Zij bezit een brede theoretische kennis en praktijkervaring, o.a. leidinggeven aan de digitalisering van de financiële en accounting processen, business coaching en Shared Service Centra. Zij begeleidt organisaties in die financiële transformatie. Marinda is auteur van het boek Accounting Architecture Model en co-auteur van Digital Finance, leidinggeven aan de digitalisering van finance. Later deze week meer over haar. 

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!