Commissie Borstlap: ‘Betere bescherming van flexwerkers ‘

Commissie Borstlap: ‘Betere bescherming van flexwerkers ‘

Lastenverlichting voor werkgevers, een verdere versoepeling van het ontslagrecht, een kortere periode van loondoorbetaling bij ziekte en een betere bescherming van flexwerkers. Deze voorstellen doet de Commissie Regulering van werk, oftewel de commissie-Borstlap, over de toekomst van de arbeidsmarkt, meldt BNR Nieuwsradio.

Om het aantrekkelijker te maken om personeel aan te nemen adviseert de commissie dat bij ziekte niet twee, maar voortaan een jaar doorbetaald wordt. Ook moet het voor werkgevers makkelijker worden om van een werknemer af te kunnen in economisch moeilijke tijden. 

De commissie stelt voor het ontslagrecht te versoepelen. Hierin moet de kantonrechter in principe altijd ontslag goedkeuren. De werkgever moet ook arbeidsvoorwaarden eenzijdig kunnen wijzigen, Dan moet je denken aan salaris, functie, locatie en werktijden. Dat maakt ook deeltijdontslag mogelijk.

Flexwerk moet volgens de commissie worden teruggedrongen. Dat is in lijn met het rapport van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) dat vorige week werd gepresenteerd. De commissie wil dat flexwerk duurder wordt. Voor de flexwerker zelf zouden er minder belastingvoordeel aan moeten zitten. Aan de andere kant moeten werkgevers flexwerkers meer betalen vanwege de grote risico’s. 

Er moeten drie duidelijke contractvormen komen: zelfstandigen, contracten voor bepaalde of onbetaalde tijd en tijdelijk uitzendwerk. Vluchtroutes worden afgesloten en payroll-constructies moeten verdwijnen. Flexwerkers en uitzendkrachten moeten verder dezelfde arbeidsvoorwaarden krijgen als medewerkers in vaste dienst.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!