Campagne #BBTY0548 maakt kans op Galjaardprijs

Campagne #BBTY0548 maakt kans op Galjaardprijs

De campagne Bring Back The Youth (officieel geheten #BBTY0548) maakt als een van de vijf genomineerden in oktober de kans de Galjaardprijs 2019 in de wacht te slepen. Het is een onderscheiding in het domein van publieke communicatie, meestal afkomstig van lokale of provinciale overheden. BBTY is geïnitieerd door de gemeente Rijssen-Holten.

Het project werd gelanceerd als een mysterie, waarbij op allerlei plekken in de gemeente met krijt het silhouet van het hoofd van burgemeester Arco Hofland was aangebracht, met daaronder #BBTY0548 (zie afbeelding). Onder meer de Albert Heijn en de HEMA in Rijssen namen actief deel aan de campagne door posters op te hangen en personeel t-shirts te laten dragen met deze vorm van kunst. 

Met Bring Back The Youth roept de gemeente Rijssen-Holten de jeugd op om haar wensen en behoeften kenbaar te maken. Op deze manier wil de gemeente ervoor zorgen dat de jongeren na hun studie weer terugkeren naar de gemeente: een groot probleem, ook in andere Twentse gemeenten. Deze zogenaamde brain drain wordt veroorzaakt doordat afgestudeerde jongeren naar elders vertrekken, vaak de Randstad, om daar te gaan werken en wonen. 

De jongeren konden een vragenlijst invullen en daarmee zaken aangeven die zouden moeten veranderen in hun woonplaats. De gemeente probeert daar vervolgens zoveel mogelijk, wat haalbaar is, op in te spelen. 

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!