Bedrijventerrein Industrie-West Haaksbergen krijgt nieuw bestemmingsplan

Bedrijventerrein Industrie-West Haaksbergen krijgt nieuw bestemmingsplan

Bedrijventerrein Industrie-West in Haaksbergen krijgt een nieuw bestemmingsplan. Na 10 jaar moet een bestemmingsplan volgens de regels aangepast worden. Daarom is de gemeente in 2017 begonnen met de voorbereidingen hierop. Er is de tijd genomen om dat samen met betrokkenen te doen. Het college gaat ook de komende periode bewoners en bedrijven informeren. Eerst buigt de raadscommissie Ruimte zich over het concept bestemmingsplan. Ook komt deze avond een voorstel aan de orde over de geluidszone rondom het industrieterrein.

Aan de westelijke rand van Haaksbergen ligt bedrijventerrein Industrie-West. Het terrein wordt deels omgeven door woonwijken. In een omgeving waar gewoond en tegelijkertijd gewerkt wordt moet je rekening houden met elkaar en elkaars belangen. In het nieuwe bestemmingsplan is daarom erg gelet op een goede balans tussen een fijne leefomgeving voor omwonenden én een werkbaar ondernemersklimaat.

Tijdens bijeenkomsten met omwonenden en ondernemers, al enige tijd geleden, hoorde de gemeente wat de problemen en wensen in het gebied waren. Die informatie is zo veel mogelijk gebruikt bij de realisering van het bestemmingsplan. Wat ook erg zinvol was, was een klankbordgroep van bewoners en bedrijven gedurende de tijd dat het bestemmingsplan op de tekentafel lag.

Afbeelding: Gemeente Haaksbergen

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!