Bedrijven uit Twente betrokken bij aanpak circuit Zandvoort

Bedrijven uit Twente  betrokken bij aanpak circuit Zandvoort

Bouwbedrijf De Groot uit Vroomshoop, onderdeel van het VolkerWessels concern, gaat het medisch centrum bouwen voor de Formule 1 in Zandvoort. Ook andere onderdelen van VolkerWessels, waaronder KWS met een vestiging in Zwolle, gaan onder meer het circuit vervangen de komende maanden, meldt rtvoost. De Formule 1 wordt van 1 tot 3 mei komend jaar gehouden.

De Groot Vroomshoop verzorgt de bouw van een splinternieuw medisch centrum dat naast de baan geplaatst zal worden. Dit prefab, 1-laags gebouw is geheel van hout en daarmee duurzaam volgens het bedrijf. Het medisch centrum wordt in Vroomshoop gebouwd en wordt vervolgens in zijn geheel getransporteerd naar Zandvoort.

Het is niet toevallig dat De Groot met hout bouwt. Sinds 1927 wordt bewust met dit materiaal gewerkt. De toekomst vooruit. De Groot introduceerde het prefab bouwen in serie en startte daarmee zijn levenswerk, staat vermeld op hun website. 

Nu is het circulair wat de klok slaat. What’s next? ‘Wij staan waar de markt ons nodig heeft. Bouwen voor toekomstige generaties. Maken de wereld, die we met elkaar in bruikleen hebben, elke dag een beetje mooier’, aldus het bedrijf. 

De andere werkzaamheden worden uitgevoerd door VolkerWessels-ondernemingen KWS, Gebr. Van Kessel, Holland Scherm en Kondor Wessels Amsterdam. Zij gaan het huidige circuit vervangen en verbreden, plaatsen prefab voetgangerstunnels, bouwen een gloednieuw paddockterrein en breiden het huidige pitgebouw uit. Daarmee wordt het circuit klaargemaakt voor de Formule 1. 

Foto: een van de projecten van De Groot.

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!