Arjan Koster’s ‘gele hart’ bracht hem terug bij OAD

Arjan Koster’s ‘gele hart’ bracht hem terug bij OAD

Van huidig OAD-directeur Arjan Koster mag de rechtszaak rondom het oude OAD, ooit de trots van Overijssel in de reisbranche, nog wel even voortduren. ‘Iedere keer als de kwestie van het faillissement in het nieuws komt, stijgt onze omzet’, vertelt hij tegen BNR Nieuwsradio. Hij zal het niet echt menen, de woorden werden hem ook een beetje in de mond gelegd en hij heeft ook bij het vorige OAD gewerkt tenslotte en ‘deze club’ ligt hem na aan het hart.
Wat heet: hij heeft een ‘geel hart’, zoals hij aangeeft. ‘Die binding met dat bedrijf raak je niet kwijt. Ik ben na de teloorgang van OAD destijds enige tijd elders aan de slag gegaan. Ik werd diverse keren benaderd of ik niet terug wilde komen. Ik heb tenslotte ja gezegd, en daar hoefde ik ook niet echt lang over na te denken. Het is een van de beste beslissingen geweest die ik de laatste jaren genomen heb’, vertelt hij.
Er zijn nogal wat verschillen: bij OAD-oude-stijl werkte op een bepaald moment 600 mensen, na de doorstart via investeringsmaatschappij Nobel Capital praten we over 35 medewerkers. De oude organisatie stortte zich op een grootschalige aanpak met reizen waar soms nauwelijks winst op gemaakt werd. Nu is de focus op het functioneren als reisorganisatie, met een beperkt aantal producten, bus- en vliegreizen, veelal groepsreizen.
OAD heeft inmiddels een kantoor in Zürich, waar overigens de ‘halve reiswereld’ is gevestigd. Daarvandaan worden de reizen georganiseerd en in Nederland verkocht. Reden van deze aanpak: in Zwitserland hoeft geen marge betaald te worden over het verschil tussen inkoop en verkoop, in Nederland wel. Koster: ‘Ik heb vertrouwen in de toekomst. We hoeven niet per se weg groot te worden. We weten uit het verleden dat een forse omvang hebben geen rijk bezit is. Gezond en resterend draaien, daar gaat het om.’

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!