20face, 12e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

20face, 12e plaats KVK Innovatie Top 100 2019

20face uit Enschede is specialist in biometrie: het meten van menseigen kenmerken. Zoals vingerafdrukken, raciale kenmerken, gezichtsafbeeldingen of gedragingen. 20face maakt met PPBM- Privacy Proof Biometrics eenduidige identificatie van personen mogelijk, en met de garantie voor ieders privacy. Oftewel: is de gebruiker aan de andere kant van de camera,  computer of toegangspoort ook echt degene zoals hij zich voordoet?

Deze innovatie is juist nu relevant gezien de maatschappelijke discussie over privacy én het uitblijven van geaccepteerde controlesystemen. Ook willen mensen de regie terug over hun gegevens. 20face wil het vertrouwen terugwinnen en de mogelijkheden blootleggen. Door gebruikers in de app zelf aan te laten geven op welke plekken je herkent wilt worden.

Toepassingsmogelijkheden

Het unieke aan deze herkenningstechnologie is de combinatie van algoritmen (kunstmatige intelligentie) en blockchain. Vanuit verschillende posities, resoluties en onder extreme licht condities, herkent het personen met behulp van een relatief klein deel van hun gezicht. Dit maakt de toepassingsmogelijkheden eindeloos. Zoals het tegengaan van onrechtmatig gebruik van gestolen bankpassen en onveiligheid in openbare gelegenheden met toegangscontrole. Maar ook controle bij de verkoop van tickets, gastbeleving op maat, domotica en ‘smart cities’ waarbij ICT en internet de stad ‘besturen.’

Alle diensten

De gebruiker meldt zich eenmalig aan en maakt gebruik van alle diensten van de –op het platform- aangesloten partijen. Na eenmalige invoering van gegevens, betaalt de gebruiker vanaf een jaar een maandelijkse bijdrage van minder dan een euro.

 

 

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!