12 trainees op zoek naar het succes van Twentse ondernemers

12 trainees op zoek naar het succes van Twentse ondernemers

Wat begon als een plan, werd een droom die inmiddels waarheid is geworden. Een groep trainees van het Fast Forward programma in Enschede schrijft een boek over Twentse ondernemers. Ze interviewen grote en kleine ondernemers en bundelen deze verhalen in een boek: ‘van niets naar iets en andersom’. Ze onderzoeken wat de Twentse ondernemer typeert, vertellen het verhaal van hun successen en vragen door naar de misstappen. Het doel van het boek is om anderen te inspireren op het gebied van ondernemerschap, en om ondernemerschap in Twente op de kaart te zetten. Het boek is nu te bestellen en wordt in juni 2020 gelanceerd.

Van bekende ondernemingen zoals Kees Smit Tuinmeubelen, Adwise en het groeiende SciSports tot kleine, startende ondernemingen; ze zijn allemaal terug te vinden in het boek. Het boek begon met een opdracht voor de Fast Forward trainees om ondernemerschap te ontdekken. De groep ging die uitdaging aan, en hoe kun je nou beter ondernemerschap ontdekken dan door het zelf te ervaren? Met hun eigen pop-up onderneming begonnen ze aan het schrijven van een boek over ondernemers in Twente. Inmiddels zijn ze een paar maanden verder en overhandigen we ons aller eerste exemplaar op 7 juli aan Eddy van Hijum, de gedeputeerde van de provincie Overijssel.

Gedeputeerde Economie Eddy van Hijum kijkt alvast uit naar de aanbieding van het boek Van niets naar iets en andersom: “Het is geweldig om te zien hoe deze twaalf jonge enthousiastelingen hun nieuwsgierigheid hebben gebruikt om kennis te maken met het ondernemerschap, en uit te vinden wat nodig is om een goede ondernemer te worden. Ondernemer wordt je door te leren van je successen en fouten, en je product of dienst daarmee steeds beter te maken. En deze jonge talenten pakken het helemaal slim aan: ze leren van de fouten die anderen al voor ze gemaakt hebben. Een staaltje puur ondernemerschap!”

Fast Forward is het traineeship-programma bedoeld voor talentvolle en gedreven afgestudeerde hbo- en wo-studenten. Ze koppelen young professionals aan interessante bedrijven en organisaties in Oost-Nederland. Als Fast Forward trainee maak je binnen twee jaar kennis met drie bedrijven, op verschillende posities. Parallel zorgen masterclasses voor een optimale persoonlijke ontwikkeling.

Datum: 7 juli 14.30 uur

Locatie: Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2 te Zwolle

Wilt u reageren?

Uw email adres wordt niet weergegeven bij uw reactie.

Share This

Share This

Share this post with your friends!